Składniki:
- Orzechy włoskie - 10-12 połówek
- Cukier puder - 1 łyżka
- Kostka ciemnej czekolady
- Sorbet z Gruszek Grycan
- Lody Orzech włoski Grycan
Przepis:
1.Cukier puder podgrzej w rondelku, aż do uzyskania koloru bursztynu. Następnie zdejmij z ognia i zaczekaj chwilę, aż przestanie wrzeć, ale będzie jeszcze gorący.
2.Wlej łyżkę wody i wsyp orzechy włoskie, i jeszcze chwilę mieszaj podgrzewając do momentu, aż orzechy wymieszają się z powstałym wcześniej karmelem.
3.Czekoladę pokrój w paski.
4.Na talerzu ułóż dwie kulki lodów: jedną kulkę lodów orzech włoski Grycan oraz jedną kulkę sorbetu z gruszek Grycan. Obok wyłóż skarmelizowane orzechy a całość udekoruj posiekaną czekoladą.